Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Home

 
In mei 2014 spraken jonge Europeanen over de toekomst van Europa op het European Youth Event (EYE) in het Europees Parlement in Straatsburg. Zij gaven in de periode daarna concrete voorstellen aan de parlementaire commissies. In 2016 keert EYE terug. De inschrijvingen zijn nu open en een eerste ontwerp van het programma voor het EYE 2016 is gepubliceerd.
.
Op 4 en 6 november 2015 is het Informatiebureau van het Europees Parlement in België aanwezig op de Boekenbeurs. Samen met het Parlamentarium, het bezoekerscentrum van het Europees Parlement laten wij je kennis maken met Europa en de Europese democratie (Inkomhal – Ingang 2). Op beide dagen kan je ook een workshop volgen en kennis maken met ons nieuw educatief materiaal ’28 in 1. Actieve lessen over de EU’.
.
De Schone Klerencampagne heeft de Europese prijs van de Burger 2015 gewonnen. Deze prijs van het Europees Parlement beloont initiatieven die een voorbeeldfunctie hebben voor de Europese integratie en de Europese waarden verdedigen. Hij wordt op 12 oktober met een medaille overhandigd, waarna de winnaars uit heel Europa ontvangen worden door Parlementsvoorzitter Martin Schulz.
 
 
 
 
 

De Euroscola selectie voor het schooljaar 2015-2016 is begonnen !

Voor de leerkrachten: met je klas naar Straatsburg en debatteren in het Europees Parlement is een unieke ervaring. Schrijf je in vóór 9/10/2015 !

 

 
 

Newsletter

 .

De newsletter van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België houdt u op de hoogte van wat de activiteiten en belangrijke beslissingen van het Europees Parlement. Deze gratis publicatie verschijnt viermaal per jaar, aan het begin van elk seizoen en wordt u via mail toegestuurd.  

 
 .
 .