Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Home

.
Europarlementslid Ivo Belet overhandigde vandaag in de Basisschool Massemen (Wetteren) deze prestigieuze erkenning aan de vzw Bednet. Bednet is één van de 47 projecten in de hele Europese Unie die in 2014 de prijs mogen ontvangen. De kandidatuur van Bednet voor de prijs van het Europees Burgerschap 2014 werd voorgedragen door Europarlementslid Ivo Belet. De overhandiging vond vandaag plaats in de vrije basisschool van Massemen (Wetteren) waar één van de kinderen via Bednet onderwijs krijgt, in aanwezigheid van de Vlaamse Minister van onderwijs, Hilde Crevits.
.
Op dinsdag 27 januari om 10u30 vindt in de Vrije Basisschool van Massemen (gemeente Wetteren) de overhandiging plaats van de medaille van het Europees Burgerschap aan Bednet.
.
De EU heeft 2015 gewijd aan ontwikkelingssamenwerking om het belang van het internationale ontwikkelingsbeleid en de belangrijke rol van de EU en haar lidstaten benadrukken. Het Parlement zal nauw worden betrokken bij de evenementen in het kader van het Europees Jaar voor Ontwikkeling zoals de Europese Dagen voor Ontwikkelingssamenwerking, thematische hoorzittingen en de wereldtentoonstelling in Milaan.
.
Het Europees Parlement nodigt je uit voor EYE hoorzittingen op 20, 22 et 29 januari 2015 in het Europees Parlement in Brussel.
.
Het Parlamentarium, het bezoekerscentrum van het Europees Parlement in Brussel, ontving vandaag zijn miljoenste bezoeker. Het was de Italiaanse familie Alberti uit het Lombardijse dorp Rivanazzano Terme die de eer te beurt viel. Uit handen van Vicevoorzitster Mairead McGuinness (EVP, Ierland) kreeg het gezin, dat op bezoek was met vrienden uit Brussel, bloemen, een certificaat en chocoladebonbons voor de kinderen. Het team van het Parlamentarium zorgde voor een gegidste rondleiding.
.
Voorzitter Martin Schulz heeft op woensdag 17/12 tijdens een speciale ceremonie de winnaar bekend gemaakt van de Parlementaire LUX Filmprijs 2014. "Ida" van Paweł Pawlikowski vertelt het verhaal van een jonge vrouw op zoek naar haar identiteit. Het is een emotioneel, persoonlijk verhaal tegen de achtergrond van Europa's pijnlijke verleden.
 
 
 
 
 
 

Newsletter

 .

De newsletter van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België houdt u op de hoogte van wat de activiteiten en belangrijke beslissingen van het Europees Parlement. Deze gratis publicatie verschijnt viermaal per jaar, aan het begin van elk seizoen en wordt u via mail toegestuurd.  

 
 .
 .