Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Home

Het bezoekerscentrum van het Europees Parlement, het Parlamentarium, zal tot en met  donderdag 26 november gesloten zijn om veiligheidsredenen. Individuele bezoeken aan de vergaderzaal worden ook geannuleerd.

 
.
EP-voorzitter Martin Schulz maakte dinsdag tijdens een ceremonie in de plenaire zaal in Straatsburg bekend dat de film Mustang de LUX-filmprijs heeft gewonnen. Mustang vertelt het verhaal van vijf zussen die klaar werden gestoomd voor gedwongen huwelijken, maar die hun leven in eigen hand namen en daarmee de traditie braken.
.
Lachen, tranen, verontwaardiging, applaus… De LUX Film Days hebben veel emotie veroorzaakt in Bozar! De drie vertoonde films hebben een publiek van alle leeftijden en alle achtergronden samengebracht. Jonas Carpignano, directeur van Mediterranea, was aanwezig voor een sessie van vragen en antwoorden via Twitter, live uitgezonden in zeven andere Europese steden: Parijs, Sevilla, Bratislava, Cork, Santiago de Compostela, Lissabon en Aarhus. Hier is een klein overzicht van dit evenement dat een groot succes was!
.
Op maandag 9 november waren een honderdtal Vlaamse leraren in het Europees Parlement voor een lerarendag met een goed gevuld programma. Na een “Staat van de Europese Unie anno 2015” door professor Steven Van Hecke, volgde een debat met de Belgische Europarlementsleden Ivo Belet (CD&V, EVP), Kathleen van Brempt (Sp.a, S&D), Helga Stevens (N-VA, ECR) en Philippe De Backer (Open VLD, ALDE). Hoe staat de EU ervoor vandaag de dag?
.
Op woensdag 4 en vrijdag 6 november was het Europees Parlement aanwezig op de Boekenbeurs te Antwerpen. Tijdens deze twee dagen stelden wij het nieuwe educatieve materiaal '28 in 1' voor aan leerkrachten.
 
 
 

Ontdek ons nieuw educatief materiaal ’28 in 1. Actieve lessen over de EU’

 
 

De winnaars van Euroscola-selectie zijn bekend!

 

 
 

Newsletter

 .

De newsletter van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België houdt u op de hoogte van wat de activiteiten en belangrijke beslissingen van het Europees Parlement. Deze gratis publicatie verschijnt viermaal per jaar, aan het begin van elk seizoen en wordt u via mail toegestuurd.  

 
 .
 .