Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Home

.
Het wordt herfst en dan staan de LUX filmdagen voor de deur ! Drie films gaan met elkaar in competitie voor de jaarlijkse filmprijs van het Europees Parlement:
.
Na twee intense weken voor de kandidaat commissarissen van de toekomstige Commissie Juncker, lijkt het einde van de tunnel dichtbij. De hoorzittingen voor de verantwoordelijke Parlementaire commissies lopen op hun einde en ondanks enkele spannende momenten, zijn ze vrij goed verlopen. Voor de meesten van de kandidaten in ieder geval. Tibor Navracsics, Miguel Arias Cañete, Věra Jourová, Alenka Bratušek, Pierre Moscovici, en Jonathan Hill moesten elk bijkomende schriftelijke vragen beantwoorden. Jonathan Hill moest daarnaast ook het mondelinge examen opnieuw ondergaan. De Sloveense Alenka Bratušek, oorspronkelijk aangeduid als vicevoorzitter voor de Energie-Unie, trok zich terug als kandidaat-commissaris.
.
Op vrijdag 10 oktober 2014 maakten 'de Verenigde Verenigingen' uit Vlaanderen kennis met de nieuwe Europarlemntariërs. Deze ontmoeting vond plaats onder de noemer: 'Think and Drink'. Het hoofddoel? De slogan "uw stem, onze inzet" concreet gestalte geven door de dialoog tussen sociaal middenveld en politiek te versterken..
.
Het Europees Parlement vergadert opnieuw in Straatsburg volgende week. Van maandag tot donderdag houden de parlementsleden immers hun plenaire vergadering. Op de agenda staan de verwelkoming van en stemming over de nieuwe Europese Commissie van Jean-Claude Juncker, debatten en stemmingen over het Europees Semester, de begroting 2015 van de EU en over geld dat oud-werknemers van de Belgische bedrijven Ford Genk en Carsid moet helpen om opnieuw een baan te vinden.
©Associazione Giovane Europa
Reis mee door de geschiedenis van de Europese naties en volkeren met deze unieke tentoonstelling van ongeveer 50 kaarten en boeken daterend van de 4e tot de 20ste eeuw.
 
 
 
 

Zin om met je klas naar Straatsburg te vertrekken ? Neem deel aan de Euroscola preselectie vóór 17/10/2014!

Zin om met je klas naar Straatsburg te vertrekken om deel te nemen aan een simulatie van het Europees Parlement ? Euroscola geeft elk jaar aan scholen in de verschillende lidstaten van de EU de kans om deel te nemen aan een eendaagse en meertalige simulatie van een plenaire zitting van het Europees Parlement. Deze Euroscola-dagen zijn bestemd voor jongeren tussen 16 en 18 jaar van het algemeen, technisch en kunst secundair onderwijs.

 

Newsletter

 .

De newsletter van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België houdt u op de hoogte van wat de activiteiten en belangrijke beslissingen van het Europees Parlement. Deze gratis publicatie verschijnt viermaal per jaar, aan het begin van elk seizoen en wordt u via mail toegestuurd.  

 
 .
 .