Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Home

.
LUX FILM PRIZE werd in 2007 door het Europees Parlement in het leven geroepen. Voor het Europees Parlement is film van fundamenteel belang voor de ontwikkeling van Europa. Film helpt ons elkaar beter te begrijpen, diversiteit te waarderen en ons onderling te verbinden. Films helpen ons het leven van onze Europese buren te begrijpen.
.
Op donderdag 6 en vrijdag 7 november vindt in BOZAR de conferentie "Good morning Europe. Nu of nooit" plaats. Deze conferentie over de staat en de toekomst van de Europese Unie verwelkomt heel wat prominenten in deze Brusselse cultuurtempel.
© Courtesy of Stichting Vluchteling
Denis Mukwege is de winnaar van de Sacharovprijs voor de vrijheid van denken 2014. Dit besluit werd genomen door EP-voorzitter Martin Schulz en de fractievoorzitters. Mukwege zal worden uitgenodigd om op 26 november in Straatsburg de prijs in ontvangst te nemen.
.
Het wordt herfst en dan staan de LUX filmdagen voor de deur ! Drie films gaan met elkaar in competitie voor de jaarlijkse filmprijs van het Europees Parlement:
.
Na twee intense weken voor de kandidaat commissarissen van de toekomstige Commissie Juncker, lijkt het einde van de tunnel dichtbij. De hoorzittingen voor de verantwoordelijke Parlementaire commissies lopen op hun einde en ondanks enkele spannende momenten, zijn ze vrij goed verlopen. Voor de meesten van de kandidaten in ieder geval. Tibor Navracsics, Miguel Arias Cañete, Věra Jourová, Alenka Bratušek, Pierre Moscovici, en Jonathan Hill moesten elk bijkomende schriftelijke vragen beantwoorden. Jonathan Hill moest daarnaast ook het mondelinge examen opnieuw ondergaan. De Sloveense Alenka Bratušek, oorspronkelijk aangeduid als vicevoorzitter voor de Energie-Unie, trok zich terug als kandidaat-commissaris.
 
 
 
 

Zin om met je klas naar Straatsburg te vertrekken ? Neem deel aan de Euroscola preselectie vóór 17/10/2014!

Zin om met je klas naar Straatsburg te vertrekken om deel te nemen aan een simulatie van het Europees Parlement ? Euroscola geeft elk jaar aan scholen in de verschillende lidstaten van de EU de kans om deel te nemen aan een eendaagse en meertalige simulatie van een plenaire zitting van het Europees Parlement. Deze Euroscola-dagen zijn bestemd voor jongeren tussen 16 en 18 jaar van het algemeen, technisch en kunst secundair onderwijs.

 

Newsletter

 .

De newsletter van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België houdt u op de hoogte van wat de activiteiten en belangrijke beslissingen van het Europees Parlement. Deze gratis publicatie verschijnt viermaal per jaar, aan het begin van elk seizoen en wordt u via mail toegestuurd.  

 
 .
 .