Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Home

EYE2016 hearings
Afgelopen mei kwamen 7.500 jongeren uit de EU bijeen in het Europees Parlement in Straatsburg voor het tweejaarlijkse Europees Jongerenevenement (EYE). Na twee dagen van discussie over onderwerpen variërend van migratie en jeugdwerkloosheid tot klimaatverandering, werden 50 van de meest interessante ideeën uit EYE2016 overhandigd aan de EP-leden in september. De EYE deelnemers zullen de komende weken hun prioriteiten en hoe zij Europa zien, voorstellen in de parlementaire commissies. Doe mee aan het debat online met de hashtag #EYE2016.
Lerarendag in het Europees Parlement
Zo’n honderd leerkrachten uit secundaire scholen uit heel Vlaanderen kregen op maandag 10 oktober een blik achter de schermen van het Europees Parlement. Bovendien werd een debat georganiseerd met enkele Vlaamse Europarlementsleden: Ivo Belet (CD&V/EVP), Anneleen van Bossuyt (N-VA/ECR), Hilde Vautmans (Open VLD/ALDE), Bart Staes (Groen, De Groenen/EVA) en Gerolf Annemans (Vlaams Belang/ENF) “Een uitstekende kans om de werking van het Parlement beter te leren kennen om zo onze kennis door te geven aan onze leerlingen.”, klonk het bij de deelnemers.
.
In het kader van de campagne #BEDigital zijn het Informatiebureau en de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België aanwezig met een stand “European Union” op het salon Digital First dat plaatsheeft op donderdag 20 oktober 2016 van 09u30 tot 18u in Tour & Taxis Brussel.
 
 
 
 
 

#BEdigital : een Europese boost aan jouw digitale onderneming

 
 
 

 
 

Newsletter

 .

De newsletter van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België houdt u op de hoogte van wat de activiteiten en belangrijke beslissingen van het Europees Parlement. Deze gratis publicatie verschijnt viermaal per jaar, aan het begin van elk seizoen en wordt u via mail toegestuurd.  

 
 .
 .