Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Home

.
Voorzitter Martin Schulz heeft op woensdag 17/12 tijdens een speciale ceremonie de winnaar bekend gemaakt van de Parlementaire LUX Filmprijs 2014. "Ida" van Paweł Pawlikowski vertelt het verhaal van een jonge vrouw op zoek naar haar identiteit. Het is een emotioneel, persoonlijk verhaal tegen de achtergrond van Europa's pijnlijke verleden.
.
Volgende week vergaderen de Parlementsleden in Straatsburg voor hun laatste zitting van het jaar. En er staat heel wat op de agenda. Van het investeringsplan van Jean-Claude Juncker tot migratiepolitiek. Van het onderzoek naar folterpraktijken door de Amerikaanse inlichtingendiensten tot de uitreiking van de Luxprijs voor Europese film. We geven u graag een blik op de agenda.
.
Op maandag 8 december werd er een voorlopig akkoord bereikt tussen de onderhandelaars van het Parlement en de Raad over de begroting van de Europese Unie voor 2015 en de maatregelen om de meest dringende rekeningen te vereffenen uit 2014. De Europarlementariërs sleepten € 4,8 miljard extra in de wacht om de rekeningen te betalen van 2014-2015.
.
“Bednet” en “skills Belgium" behoren tot de 46 winnaars van de Prijs van de Europese Burger 2014 die uitgereikt wordt door het Europees Parlement. Deze prijs die in 2008 werd ingericht, beloont initiatieven die een voorbeeldfunctie hebben voor de Europese integratie. Ieder Europarlementslid mag jaarlijks één kandidatuur voordragen. Jaarlijks worden maximum 50 onderscheidingen toegekend.
.
Het startschot voor de Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren werd gegeven op dinsdag 2 december. Het is het achtste jaar op rij dat deze prijs wordt uitgereikt aan jongeren die projecten ontwikkelden om meer begrip te creëren tussen mensen uit verschillende Europese lidstaten. De deadline voor de inzendingen is 2 februari 2015.
 
 

Prettige feesten !

Het Informatiebureau van het EP in België en het Infopoint zijn gesloten vanaf dinsdag 23 december 2014 tot en met  vrijdag 2 januari 2015.

Het Infodoc is gesloten van maandag 22 december 2014 tot en met vrijdag 2 januari 2015. Het Infodoc zal op maandag 5 januari 2014 weer geopend zijn.

Het Parlamentarium http://bit.ly/1yVy2c4 het bezoekerscentrum van het Europees Parlement, zal de komende weken geopend zijn, met uitzondering van 24, 25 en 31 december 2014 en 1 januari 2015.

Prettige feesten !

 
 
 
 

Newsletter

 .

De newsletter van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België houdt u op de hoogte van wat de activiteiten en belangrijke beslissingen van het Europees Parlement. Deze gratis publicatie verschijnt viermaal per jaar, aan het begin van elk seizoen en wordt u via mail toegestuurd.  

 
 .
 .