Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Home

.
Vorige donderdag 19 maart, bezocht een groep Franse uitwisselingsstudenten van het Institut d'enseignement des Arts Techniques Sciences et Artisanats het Europees Parlement in samenwerking met Europe Direct Namen. Na een korte inleiding over de Europese Unie kwam Europarlementslid Maria Arena (PS, S&D) langs.
.
Op donderdag 19 maart bezochten dertig leden van het Willemsfonds uit West-Vlaanderen het Europees Parlement om in dialoog te gaan met enkele Europarlementsleden.
.
Marie ARENA (PS, S&D), Philippe DE BACKER (Open VLD, ALDE) en Tom VANDENKENDELAERE (CD&V, EVP): Europolis genoot afgelopen vrijdag het gezelschap van maar liefst drie Europarlementariërs, uit drie verschillende fracties. Het debat was een succes, dankzij de scherpzinnige vragen van de Belgische leerlingen én dankzij de gevarieerde en pittige reacties van onze parlementsleden.
.
De Belgische jury van de Karel de Grote-prijs voor jongeren heeft haar laureaat bekend gemaakt. "Raise Youth Voice" haalde het van 29 andere inzendingen en zal nu de strijd aangaan met de 27 andere nationale winnaars. Op 12 mei weten we wie met de Europese prijzen mag pronken.
.
Europarlementslid Philippe LAMBERTS (Ecolo, Groenen/EVA) heeft afgelopen vrijdag 6 maart 2015 deelgenomen aan een debat op Europolis. Voor de tweedaagse Europolis-sessie kwamen 10 Belgische scholen samen om te discussiëren over resoluties die voorbereid zijn op school. Op vrijdagnamiddag kregen ze ten slotte de kans om vragen te stellen en te discussiëren met een échte Europarlementariër, vorige vrijdag dus Philippe Lamberts, Medevoorzitter van de fractie Groenen/EVA.
 
 
 
 
 
 

Newsletter

 .

De newsletter van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België houdt u op de hoogte van wat de activiteiten en belangrijke beslissingen van het Europees Parlement. Deze gratis publicatie verschijnt viermaal per jaar, aan het begin van elk seizoen en wordt u via mail toegestuurd.  

 
 .
 .