Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Home

.
Voor het 11e achtereenvolgende jaar zal Europa aanwezig zijn op de Belgische Nationale Feestdag op 21 juli 2015. U bent van harte welkom in het Europees Dorp op het Koningsplein in Brussel.
.
Wat als we vanavond geen bloemkool met worst aten, maar pollo sudado? Of ech bbe mula kawal? Of... bitter weinig? De fototentoonstelling "Family Meal - What brings us together" in het Parlamentarium laat zien wat families uit Ecuador, Tsjaad, Niger, Jordanië en Myanmar moeten doorstaan om eten op tafel te krijgen.
.
Het Europees Parlement in Straatsburg zal op 20 en 21 mei 2016 voor de tweede keer zijn deuren openen voor duizenden jongeren uit de hele EU. Daar kunnen ze kennismaken met Europese besluitvormers en experten. Samen kunnen ze ideeën uitwisselen en innovatieve oplossingen bedenken voor essentiële toekomstvragen. Dit alles tijdens brainstormsessies, politieke debatten en workshops; ook rollenspelen, ideeënlabs, digitale games en concerten staan op de agenda.
.
De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van de basisschool 'L'école du Béguinage' van Nijvel maakten de mannetjes die model stonden voor het logo van de Opendeurdag van het Europees Parlement. Op 17 juni brachten ze een bezoek aan het Informatiebureau en het Parlamentarium.
Stagiaires au PE Strasbourg
Na Janne en Anne-Laura, die hier eerder al hun indrukken van Straatsburg deelden, is het nu de beurt aan Caroline en Stefanie om ernaartoe te gaan. De agenda zag er alvast veelbelovend uit, met een debat en stemming over TTIP maar ook een debat over de relaties tussen de EU en Rusland. In wat volgt vertellen onze stagiaires over hun belevenissen.
 
 
 

 

De winnaars van de Euroscola-selectie zijn gekend !

 
 

Newsletter

 .

De newsletter van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België houdt u op de hoogte van wat de activiteiten en belangrijke beslissingen van het Europees Parlement. Deze gratis publicatie verschijnt viermaal per jaar, aan het begin van elk seizoen en wordt u via mail toegestuurd.  

 
 .
 .