Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Home

 
In de plenaire vergaderzaal
Op 19 april kwamen de leerlingen van Broederschool Roeselare op VIP-bezoek in het Europees Parlement. Ze kregen daarbij de kans om twee West-Vlaamse Europarlementsleden te ontmoeten: Sander LOONES (N-VA/ECR) en stadsgenoot Tom VANDENKENDELAERE (CD&V/EVP). De leerlingen van het vijfde jaar Economische Wetenschappen werden de winnaars van de wedstrijd EU-masterclass, georganiseerd door Europe Direct West-Vlaanderen en kwamen daarom op VIP-bezoek in Brussel.
.
Het Europees Parlement verwelkomt 2 Sacharovprijs winnaars als onderdeel van het One World Film Festival, en zal 2 films vertonen op 19 en 20 april in samenwerking met het mensenrechtenfestival en de Tsjechische NGO People In Need.
Hallo Politicie Live in het Vlaams Parlement
(c) Tim De Couvreur
Hallo Politici Live, een groots opgezette speeddating met verschillende van onze politici, vond plaats op 21 maart in het Vlaams Parlement. De deelnemers konden in twee gespreksrondes hun vragen stellen aan de politici uit de verschillende politieke partijen. Elke 7 minuten kreeg een andere vraagsteller de kans om een gesprek aan te knopen over het thema ‘vluchtelingen’.
Europolis 2016 in EP
Student zijn in het secundair onderwijs maar ook Europarlementariër, dat kan dankzij Europolis. Dankzij dit initiatief van European Youth Parliament-Europolis vzw, in samenwerking met het Informatiebureau van het Europees Parlement, kunnen jongeren voor één dag Europarlementariër worden. Op donderdag 10 en vrijdag 11 maart 2016 vond een succesvolle editie van Europolis plaats in het Europees Parlement in Brussel.
 
 
 
 
 

Ontdek ons nieuw educatief materiaal ’28 in 1. Actieve lessen over de EU’

 
 
 

 
 

Newsletter

 .

De newsletter van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België houdt u op de hoogte van wat de activiteiten en belangrijke beslissingen van het Europees Parlement. Deze gratis publicatie verschijnt viermaal per jaar, aan het begin van elk seizoen en wordt u via mail toegestuurd.  

 
 .
 .