Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Home

.
De Brussels Jazz Marathon viert haar 20 lentes. Op 22, 23 en 24 mei zal de hoofdstad meetrillen met het geluid van koperblazers en contrabassen. Niet minder dan 250 jazzconcerten staan op het programma, in zo'n 80 clubs, cafés en hotels voor het indoorgedeelte. In de openlucht zullen de vertrouwde vier podia opnieuw opgesteld worden op de Grote Markt en op de pleinen van de Grote Zavel, Sint-Katelijne en Fernand Cocq. Een vijfde podium zal op 22 en 23 mei het Luxemburgplein sieren, voor het tweede jaar op rij.
.
In Brussel zetten de Europese instellingen op 9 mei hun deuren open voor het grote publiek. Zo'n 16000 bezoekers namen in het Europees Parlement deel aan de verschillende activiteiten. Een mooie opkomst voor een evenement dat naast leerzaam ook feestelijk en gewoon gezellig wilde zijn.
.
De menselijke wreedheid, de herdenking om haar niet te vergeten en de EU om haar niet opnieuw te begaan. Daarover ging de tweede editie van de Dinsdagen van het Luxemburgplein, met Gérard Deprez (MR/ ALDE) en Rik Vanmolkot, curator van de tentoonstelling Een geheugen voor de toekomst.
.
"Ieder van ons kan mee vrede bewerkstelligen." Dr. Denis Mukwege, mensenrechtenactivist en laureaat van de Sacharovprijs 2014, gaf op 8 mei een boeiende toespraak in het Gentse stadhuis. Daarna verzorgde hij de inleiding voor de film L'homme qui répare les femmes, waar vooral veel geïnteresseerde jongeren op afkwamen.
Zin om met je klas naar Straatsburg te vertrekken om deel te nemen aan een simulatie van het Europees Parlement? Euroscola geeft elk jaar aan scholen in de verschillende lidstaten van de EU de kans om deel te nemen aan een simulatie van een plenaire zitting van het Europees Parlement. Deze Euroscola-dagen zijn bestemd voor jongeren tussen 16 en 18 jaar van het secundair onderwijs.
 
 
 

 
 
 

Newsletter

 .

De newsletter van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België houdt u op de hoogte van wat de activiteiten en belangrijke beslissingen van het Europees Parlement. Deze gratis publicatie verschijnt viermaal per jaar, aan het begin van elk seizoen en wordt u via mail toegestuurd.  

 
 .
 .