Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Home

 
.
Welke Vlaamse klas van het basisonderwijs wordt 'Europese klas van het jaar' ? SpEUrnEUs is een project van Ryckevelde in samenwerking met de Europe Directs van de Vlaamse provinciebesturen.
.
Ook dit jaar neemt het Parlamentarium, het bezoekerscentrum van het Europees Parlement, deel aan Museum Night Fever, het jaarlijkse Brusselse evenement waarbij tal van musea ook 's avonds de deuren openen en allerlei activiteiten organiseren.
.
De Europese Parlementsleden verzamelen de eerste week van februari in Straatsburg voor hun plenaire zitting. En er staat heel wat op de agenda. De Parlementsleden bespreken de toekomst van Schengen, het referendum in het Verenigd Koninkrijk, de voorstellen van de Commissie tegen belastingontduiking en debatteren over seksuele intimidatie en geweld bij vrouwen. Maar er wordt ook gestemd over uitstootlimieten bij dieselwagens en over de positie van het Parlement in een wereldwijd handelsakkoord.
.
Een maand na de Klimaattop in Parijs (COP21), is het tijd om te kijken wat België en Europa van plan zijn om de resultaten van deze top om te zetten in concrete klimaat- en energie-acties tegen 2030. Op dinsdag 26 januari organiseerde het Informatiebureau van het Europees Parlement en de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België daarom een groot debat 'COP 21: Wat nu?'.
 
 
 
 
 

Ontdek ons nieuw educatief materiaal ’28 in 1. Actieve lessen over de EU’

 
 
 

 
 

Newsletter

 .

De newsletter van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België houdt u op de hoogte van wat de activiteiten en belangrijke beslissingen van het Europees Parlement. Deze gratis publicatie verschijnt viermaal per jaar, aan het begin van elk seizoen en wordt u via mail toegestuurd.  

 
 .
 .