Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Home

 
Eurobarometer
Meer dan de helft van de Europese jongeren tussen 16 en 30 jaar voelen zich in hun land gemarginaliseerd door de economische crisis, maar weinigen willen om die reden weg uit hun land. Dat is één van de bevindingen van de laatste Eurobarometer-peiling die door het Europees Parlement werd besteld. Bijna alle ondervraagde jongeren vinden het belangrijk om te weten hoe de Europese Unie en de instellingen functioneren. De Eurobarometerpeiling werd gehouden tussen 9 en 25 april 2016 bij 10.294 jongeren tussen 16 en 30 jaar oud, uit de 28 landen van de EU. Er werden significante verschillen vastgesteld tussen de verschillende landen, afhankelijk van het thema.
Directoraat-Generaal Communicatie (DG COMM) van het Europees Parlement heeft een oproep gelanceerd voor het indienen van voorstellen m.b.t cofinanciering van communicatieprojecten die de identiteit, rol en politieke karakter van het Europees Parlement promoten.
.
Op zaterdag 28 mei 2016 zetten de Europese instellingen hun deuren open voor het grote publiek. Deze ludieke gezinsdag staat helemaal in het teken van de verscheidenheid van Europa.
 
 
 
 

Kom op zaterdag 28 mei Europa ontdekken! Opendeurdag van de Europese instellingen 2016

 

Ontdek ons nieuw educatief materiaal ’28 in 1. Actieve lessen over de EU’

 
 
 

 
 

Newsletter

 .

De newsletter van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België houdt u op de hoogte van wat de activiteiten en belangrijke beslissingen van het Europees Parlement. Deze gratis publicatie verschijnt viermaal per jaar, aan het begin van elk seizoen en wordt u via mail toegestuurd.  

 
 .
 .